(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maktabgacha yoshdagi bolalarda tez-tez uchraydigan holatlardan biri — oyoq kiyimni o‘ng va chap oyog‘ini adashtirib yoki teskari kiyishidir. Kattalar uchun bu oddiy va e’tiborga olinmaydigan xato bo‘lib tuyulishi mumkin, ammo ilmiy nuqtai nazardan qaralganda, bu holat bolaning psixik, kognitiv va jismoniy rivojlanishi bilan bevosita bog‘liqdir. Ushbu maqolada bolalarning oyoq kiyimini teskari kiyishiga sabab bo‘luvchi asosiy omillar, jumladan, miya rivoji, fazoviy idrok, motor koordinatsiya va psixologik omillar ilmiy asosda tahlil qilinadi.