(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada optik tolali aloqa liniyalarida iqlim sharoitlarining uzatilayotgan signal sifatiga ta’siri tahlil qilinadi. Harorat, namlik va yog‘ingarchilik kabi omillarning optik tolada yuzaga keladigan yo‘qotishlar hamda uzatish barqarorligiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ushbu ta’sirlarni kamaytirish bo‘yicha texnik va ekspluatatsion yechimlar taklif etiladi. Tadqiqot natijalari optik aloqa tizimlarining ishonchliligini oshirishda amaliy ahamiyatga ega.