(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Hozirgi kunda taʼlim tizimi oldida turgan eng dolzarb masalalardan biri bu maktabgacha yoshdagi bolalarni har tomonlama rivojlantirish, ularni mustaqil fikrlaydigan, ijtimoiy jihatdan faol shaxs sifatida shakllantirishdan iboratdir. Shu nuqtai nazardan, maktabgacha taʼlim davrida bolalarning qiziqish va ehtiyojlariga mos, ularni faol jalb etadigan, bilim va ko‘nikmalarini boyitadigan usullardan biri bu oʻyin faoliyatidir. Oʻyin orqali taʼlim va tarbiya jarayoni bolalar uchun nafaqat zavqli, balki samarali bo‘lishi mumkin. Bu jarayon bolalarning nutqini, tafakkurini, ijodiy salohiyatini, ijtimoiy koʻnikmalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi.