(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maktabgacha ta’limda bolalarning ijodiy qobiliyatini rivojlantirish ta’lim-tarbiya jarayonida muhim o‘rin tutadi. Hozirgi zamon pedagogikasi bolani mustaqil fikrlovchi, o‘z salohiyatini to‘liq namoyon eta oladigan inson sifatida tarbiyalaydi. Shu sababli, bolalar bog‘chasida yoki maktabgacha ta’lim tashkilotlarida bolalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish, ayniqsa badiiy faoliyat yo‘nalishlari orqali samarali tashkil etilishi katta ahamiyatga ega.