(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada iqtisodiyot tushunchasi, uning asosiy tarkibiy qismlari hamda iqtisodiy jarayonlarning biznes faoliyatiga ko‘rsatadigan ta’siri chuqur tahlil qilinadi. Iqtisodiyot va biznes o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik jamiyat taraqqiyotining muhim omillaridan biri bo‘lib, bu ikki tushuncha bir-birisiz mavjud bo‘la olmaydi. Maqolada makroiqtisodiy va mikroiqtisodiy omillar, jumladan inflyatsiya, foiz stavkalari, valyuta kurslari, davlat siyosati, bozor talabi va taklifi kabi ko‘rsatkichlarning biznes qarorlariga qanday ta’sir ko‘rsatishi izohlanadi.