(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada maktabgacha tayyorlov guruhlarida tarbiyalanuvchilarning maktab ta’limiga tayyorgarlik darajasini oshirishda xorijiy davlatlar tajribasidan foydalanishning pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida rivojlangan mamlakatlarda qo‘llanilayotgan ta’limiy yondashuvlar mazmunan tahlil etilib, ularning maktabgacha yoshdagi bolalarning bilish faolligi, ijtimoiy moslashuvi va psixologik tayyorgarligiga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, xorijiy tajribalarni milliy ta’lim tizimiga moslashtirishning ilmiy-amaliy mexanizmlari asoslab beriladi.