(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola zamonaviy korxonalar faoliyatida boshqaruv hisobining funksiyalari, uning tashkiliy menejment tizimida tutgan o’rni hamda strategik va operatsion qarorlar qabul qilish jarayonidagi ishtirokini chuqur tahlil qiladi. Maqolada boshqaruv hisobi rejalashtirish, nazorat qilish, axborot ta’minoti va samaradorlikni baholash kabi asosiy funksiyalarni bajarishi yoritilgan. Shuningdek, uning moliyaviy hisob bilan farqlari, boshqa menejment funksiyalari bilan integratsiyasi, strategik yo’nalishni belgilashdagi, jumladan investitsiya loyihalarini baholash va xarajatlarni boshqarishdagi ahamiyati ko’rib chiqiladi. Operatsion qarorlar, byudjetlashtirish va farqlarni tahlil qilishdagi ishtiroki ham atroflicha o’rganiladi. Maqola yakunida, boshqaruv hisobining samaradorlikni baholashdagi roli, etik masalalar va sohadagi yangi tendensiyalar, jumladan raqamlashtirish va barqarorlik hisobining rivojlanishi umumlashtiriladi.