(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola mahsulot tannarxini hisoblash va uning hisobotini shakllantirish jarayonlaridagi nazariy asoslar, amaliy metodologiyalar hamda yuzaga keladigan muammolarni har tomonlama tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda tannarxning korxona boshqaruvi va strategik qarorlar qabul qilishdagi markaziy o’rni ta’kidlanib, uning turlari, tuzilishi va hisoblash usullari chuqur ko’rib chiqiladi. Maqolada tannarx hisobida uchraydigan asosiy qiyinchiliklar, jumladan, bilvosita xarajatlarni taqsimlash, axborotning aniqligi va zamonaviy texnologiyalardan foydalanish masalalari atroflicha muhokama qilinadi. Shuningdek, O’zbekistonning iqtisodiy sharoitida tannarx hisobining o’ziga xos jihatlari tahlil etilib, hisobot aniqligini oshirish, muammolarni bartaraf etish va boshqaruv samaradorligini kuchaytirish bo’yicha amaliy tavsiyalar ilgari suriladi. Tadqiqot tannarx ma’lumotlarining strategik ahamiyatini oshirishga va korxonalarning raqobatbardoshligini ta’minlashga qaratilgan amaliy yechimlarni taklif qiladi.