(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqot harbiy xizmatchilarning kasbiy faoliyatida nutq madaniyatining muhimligini asoslashga hamda uni rivojlantirishning samarali pedagogik mexanizmlarini ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan ishlab chiqishga bagʻishlangan. Unda nutq madaniyatining harbiy xizmatdagi oʻrni, uning komponentlari tahlil qilinib, mavjud muammolar aniqlangan. Tadqiqot natijalari harbiy taʼlim muassasalarida nutq madaniyatini rivojlantirish boʻyicha oʻquv jarayoniga integratsiya qilinishi mumkin boʻlgan kompleks pedagogik mexanizmlarni oʻz ichiga oladi. Ishlab chiqilgan mexanizmlar harbiy xizmatchilarning muloqot kompetentligini oshirish, kasbiy samaradorligini yaxshilash va xizmatda yuzaga kelishi mumkin boʻlgan kommunikativ toʻsiqlarni bartaraf etishga xizmat qiladi.