(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Lazgi raqsi o‘zbek xalqining eng qadimiy va betakror raqslaridan biri hisoblanadi. Uning yillar davomida shakllangan boy an’analari, ramzlari va ma’nolari bor. Lazgi nafaqat o‘zining harakatlar tizimi va musiqasi bilan, balki o‘ziga xos liboslar senagrafiyasi bilan ham diqqatga sazovor. Ushbu raqs ijrosi uchun yaratilgan liboslar nafaqat raqqosa obrazining muhim bir qismi, balki raqsning ruhiyati, milliy qadriyatlari va estetik mezonlarini mujassam etgan san’at asaridir. Lazgi liboslari, aslida, o‘zbek xalqining yillar davomida to‘plangan, avloddan-avlodga o‘tgan didi, mahorati va ustaliklari namunasi hisoblanadi. Har bir libos butun bir tarix va ruhiy energiyani o‘zida aks ettiradi. Libos tanlash, uni bezash, material va ranglarni bir-biriga moslashtirish, har bir detalga e’tiborli bo‘lish – bularning barchasi sahna uchun mo‘ljallangan yuksak tushunchadir.