(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada alifbo va imlo qoidalarining jamiyat hayotidagi fundamental o‘rni tahlil qilinadi. Muallif yozuv tizimini milliy o‘zlikni asrash, ta’lim samaradorligini oshirish va raqamli texnologiyalar asrida tilning raqobatbardoshligini ta’minlashning asosiy omili sifatida ko‘rib chiqadi. O‘zbekistondagi amaldagi lotin yozuviga asoslangan alifboni takomillashtirishning zarurati ilmiy dalillar bilan yoritiladi.