(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Boshlang‘ich sinflarda matematika o‘qitish metodikasi o‘qituvchidan chuqur bilim, yuqori saviyadagi pedagogik mahorat hamda bolalar psixologiyasi va yosh xususiyatlarini chuqur anglashni talab qiladi. Bu sohada samarali metodika tanlash bolaning intellektual rivojiga, tanqidiy va mantiqiy fikrlash qobiliyatining oshishiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilari hali hayot tajribasi, umumiy bilim va ko‘nikmalari kam bo‘lgan yosh farzandlardir, ular uchun matematika olami begona va murakkab ko‘rinishi mumkin. Shu bois matematika o‘qitishda innovatsion yondashuvlar, ongli faoliyat, o‘zlashtirishga yordam beradigan dars shakllari va metodlarni to‘g‘ri tanlash muhim ahamiyat kasb etadi.