(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada raqobatbardoshlikni shakllantiruvchi asosiy omillar mikro va makro darajada tahlil qilinadi. IMRAD tuzilmasi asosida olib borilgan tadqiqotda korxona darajasida mahsulot sifati, narx siyosati, marketing, ishlab chiqarish samaradorligi va inson kapitalining roli, makro darajada esa davlat siyosati, infratuzilma, moliya tizimi, raqamli transformatsiya va innovatsion muhitning ahamiyati yoritiladi. Nazariy umumlashtirish va qiyosiy tahlil usullari yordamida omillar o’rtasidagi bog’liqlik aniqlanadi. Natijalar shuni ko’rsatadiki, raqobatbardoshlik faqat bitta ko’rsatkich bilan emas, balki omillar uyg’unligi bilan ta’minlanadi. Tadqiqot xulosalari iqtisodiy siyosatni takomillashtirish va korxonalar strategiyasini kuchaytirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.