(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada sivilizatsiya markazlaridan biri hisoblangan So’g‘d vohasining markazi bo’lgan Qarshi tarixini o’rganilishi, uning turli davrlarda siyosiy-ma’muriy jihatdan bo’linishi, shuningdek, Qarshi shahrining 2700 yillik yubileyi nafaqat madaniy, balki ilmiy ahamiyatga egaligi xususida ba’zi mulohazalar yuritilgan.