(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
O’quvchilarda agressiv xulq-atvorni yo’qotish yoki oldini olishdagi birinchi mexanizm bu ota-oan va maktab va o’qituvchi orasidagi to’g’ri yo’lga qo’yilgan aloqalar mexanizmidir. Bu mexanizm yo’lga qo’yilsa bolalar hech bir vaqt o’zlari bee’tibor qolishmaydi.Keyingi mexanizm bu – sog’lom muhit mexanizmi. bunda oiladagi muhit sog’lom bo’lishi kerak, bolalar bo’sh vaqtida nima bilan band, o’rtoqlari kim, vaqtini kim bilan nimlarga sarflayabdi, internetdan nimalar uchun foydalanyabdi kabi savollarga oilada faqatgina sog’lom muhit tarsi mavjud bo’lgandagina ota-onalarimiz javob topa olishadi.