(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Yaponiya taʼlim tizimining tuzilishi, boshqaruv mexanizmlari va asosiy pedagogik tamoyillari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida Yaponiyada taʼlimning uzluksizligi, majburiy taʼlim bosqichlari (boshlangʻich va quyi oʻrta maktab), taʼlim mazmunining milliy qadriyatlar va zamonaviy innovatsiyalar uygʻunligida shakllanishi yoritiladi. Shuningdek, oʻquvchilarda intizom, jamoaviylik, masʼuliyat va mehnatsevarlikni rivojlantirishga qaratilgan tarbiyaviy yondashuvlar tahlil qilinadi.