(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy ishda zamonaviy ichki yonuv dvigatellarining ishonchliligi va ish muddatini belgilovchi poydevor mexanizmlar — krivoship-shatun mexanizmi, gaz taqsimlash mexanizmi hamda sovutish tizimining texnik holati chuqur tadqiq etilgan. Maqolada mazkur tizimlarda ekspluatatsiya jarayonida yuzaga keladigan fizik va kimyoviy o‘zgarishlar, detallarning yeyilish qonuniyatlari hamda ularning dvigatel umumiy samaradorligiga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, tizimlarning o‘zaro funksional bog‘liqligi va zamonaviy datchiklar yordamida diagnostika qilishning istiqbolli yo‘nalishlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.