(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada ilmiy-ommabop matnlarning mohiyati, ularning asosiy xususiyatlari hamda bunday matnlarni tushunish va tahlil qilish jarayonlari yoritilgan. Ilmiy-ommabop matnlar murakkab ilmiy bilimlarni keng ommaga sodda va tushunarli tilda yetkazish vositasi sifatida talqin qilinadi. Maqolada bunday matnlarning aniqlik, tushunarlilik, qiziqarlilik va mantiqiy izchillik kabi jihatlari tahlil etilgan. Shuningdek, o‘quvchining ilmiy matnni to‘g‘ri tushunishi va tahlil qilishida e’tibor qaratilishi lozim bo‘lgan mazmuniy, til-uslubiy, tuzilma va g‘oyaviy tahlil usullari haqida ma’lumot berilgan. Tadqiqot natijasida ilmiy-ommabop matnlarni o‘rganish o‘quvchida mantiqiy fikrlash, ilmiy tafakkur va tahliliy yondashuvni shakllantirishga xizmat qilishi ta’kidlangan.