(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada sunʼiy intellekt texnologiyalarining jadal rivojlanishi zamonaviy jamiyat taraqqiyotida yangi Renessans bosqichini shakllantiruvchi muhim omil sifatida tahlil qilinadi. Ilmiy-texnologik taraqqiyot, raqamli transformatsiya, bilimlar iqtisodiyoti va innovatsion ekotizimlar rivojida sunʼiy intellektning oʻrni va ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, sunʼiy intellektning taʼlim, fan, iqtisodiyot, davlat boshqaruvi va ijtimoiy sohalarga taʼsiri, uni joriy etish bilan bogʻliq imkoniyatlar hamda xavf-xatarlar kompleks yondashuv asosida koʻrib chiqiladi. Tadqiqot natijalari sunʼiy intellektni barqaror rivojlanish va intellektual salohiyatni oshirish vositasi sifatida samarali boshqarish zarurligini asoslab beradi.