(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston uchun 2020–2024-yillarga oid panel maʼlumotlar asosida mamlakatdagi tashqi savdo faoliyatiga taʼsir etuvchi makroiqtisodiy omillar ekonometrik regressiya tahlili yordamida oʻrganildi. Tadqiqotda asosiy oʻzgaruvchilar sifatida YaIM hajmi, inflyatsiya darajasi, ishsizlik darajasi, yashirin iqtisodiyot hajmi va sanoat mahsulotlari ishlab chiqarish hajmi tanlandi. Tahlil natijalari tashqi savdo aylanmasi va mazkur omillar oʻrtasidagi bogʻliqlikni aniqlashga imkon berdi hamda iqtisodiy siyosat uchun amaliy xulosalarni shakllantirishga xizmat qildi.