(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mehnat shartnomasi – bu ish beruvchi va xodim o‘rtasida o‘zaro huquq va majburiyatlarni belgilaydigan asosiy hujjat hisoblanadi. O‘zbekiston Respublikasi fuqaro mehnati va bandligi sohasidagi munosabatlarini xalqaro mehnat standartlariga muvofiq tartibga solishga intilmoqda. Mehnat shartnomasining amal qilishi va bekor qilinishida huquqiy aniqlik masalari alohida ahamiyatga ega bo‘lib, mazkur jarayonda yaroqlilik muddati, huquq va majburiyatlarning aniq belgilanishi, shuningdek, shartnomaning bir tomonlama va ikki tomonlama bekor qilinishi masalalari nazariy va amaliy jihatdan chuqur o‘rganilmoqda.