(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Qalqonsimon bez tarkibida yod saqlovchi organik moddalarni sintez qiladigan yagona organdir. Surunkali nikotinalkogol inson organizmidagi qalqonsimon bezning o’sishi va rivojlanishiga, morfofunksional o’zgarishlariga salbiy ta’sir ko’rsatadi.