(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqot oʻquv muassasalarida davlat tilida ish yuritish madaniyatini shakllantirishning dolzarbligi, nazariy asoslari va amaliy mexanizmlarini yoritishga bagʻishlangan.Ishda birinchi navbatda, davlat tilining rasmiy hujjatchilikdagi huquqiy oʻrni va taʼlim tizimi hujjatlariga qoʻyiladigan meʼyoriy talablar tahlil qilinadi. Shuningdek, ish yuritish samaradorligini oshirishning asosiy omili sifatida pedagogik va maʼmuriy xodimlar savodxonligini tizimli ravishda oshirish zarurati asoslab beriladi.