(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada homiladorlikni rejalashtirayotgan fertil yoshdagi ayollarda parodontal kasalliklarni erta aniqlashning ahamiyati, bu kasalliklarning homiladorlik jarayoniga va homila salomatligiga bo‘lgan salbiy ta’siri hamda zamonaviy diagnostik usullar bilan aniqlash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Yallig‘lanishli periodontal holatlar homiladorlik asoratlariga olib keluvchi xavf omili sifatida qaralmoqda. Parodontal sog‘liqni baholashda klinik, mikrobiologik va immunologik usullar muhim o‘rin tutadi.