(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada zigʻir tolasi ishlab chiqarish texnologiyasining ilmiy-asoslangan bosqichlari, xom ashyo sifatiga taʼsir etuvchi agrotexnik va texnologik omillar hamda ishlab chiqarish jarayonida qoʻllaniladigan zamonaviy usullar yoritiladi. Pishitish, tozalash, shilib ajratish, saralash va ip olish jarayonlarida optimal rejimlarni tanlash, energiya tejamkor texnologiyalarni joriy etish, ekologik xavfsizlikni taʼminlash hamda chiqindilarni qayta ishlash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, texnologiyani modernizatsiya qilish, avtomatlashtirish darajasini oshirish, metrologik nazorat tizimini kuchaytirish va eksportbop yuqori sifatli zigʻir tolasi olishni taʼminlovchi takomillashtirish yoʻllari ilmiy asosda bayon etiladi. Tadqiqot natijalari sanoat korxonalarida samaradorlikni oshirish, resurs tejamkorligini taʼminlash va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishni rivojlantirishga xizmat qiladi.