(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada yoshlar o‘rtasida o‘zini baholash jarayonini shakllantirishda psixologik treninglarning samaradorligi ko‘rib chiqiladi. Psixologik treninglar yordamida yoshlarning o‘z-o‘zini anglash, ichki imkoniyatlarini aniqlash, ijobiy “Men” konsepsiyasini rivojlantirish va psixologik barqarorlikni mustahkamlash imkoniyatlari yoritiladi. Trening mashg‘ulotlari yoshlarning emotsional holati, ijtimoiy moslashuvi va shaxsiy faolligiga ta’siri ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan asoslanadi. Tadqiqot natijalari psixologik treninglarni yoshlar bilan ishlashda tizimli va maqsadli qo‘llashning o‘zini baholash darajasini oshirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatmoqda.