(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada neft mahsulotlarining past haroratli xossalarini yaxshilashda qo‘llaniladigan depressor qo‘shimchalarning ahamiyati, ularning sintezi yo‘nalishlari hamda fizik-kimyoviy xususiyatlarini tadqiq etish masalalari ko‘rib chiqilgan. Depressor qo‘shimchalar parafin uglevodorodlarning kristallanish jarayoniga ta’sir ko‘rsatib, yoqilg‘i va moylarning quyilish harorati hamda filtrlanuvchanligini yaxshilaydi. Tadqiqot natijalari neft mahsulotlarining ekspluatatsion xossalarini oshirishda depressor qo‘shimchalarning muhimligini ko‘rsatadi.