(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada neft mahsulotlarining past haroratdagi reologik xossalarini yaxshilashda qo‘llaniladigan depressor qo‘shimchalarning turlari, ularni olishning asosiy kimyoviy yo‘nalishlari hamda amaliy ahamiyati yoritilgan. Depressor qo‘shimchalar parafinlarning kristallanish jarayoniga ta’sir ko‘rsatib, yonilg‘i va moylarning quyilish haroratini pasaytiradi. Bu esa neft mahsulotlaridan sovuq iqlim sharoitlarida samarali foydalanish imkonini beradi.