(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Axborot uzatish texnologiyasining zamonaviy davrda ahamiyati tobora ortib bormoqda. Axborot almashinuvi insoniyat taraqqiyotining barcha sohalarida muhim omil bo‘lib xizmat qiladi. Tarmoqda axborot uzatish deyilganda, ikki yoki undan ortiq qurilma yoki foydalanuvchi o‘rtasida ma’lumotlarni biron bir vosita orqali o‘tkazish jarayoni tushuniladi. Bugungi kunda axborot uzatishning har xil usullari, protokollari va vositalari mavjud. Ularning ishlash prinsiplari, qamrovi va samaradorligi ko‘plab omillarga bog‘liq. Jumladan, tarmoq infrastrukturasi, texnik jihozlar va dasturiy ta’minotlar bu borada muhim rol o‘ynaydi.