(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada yer osti suvlarining ifloslanish jarayonlari, ularning kelib chiqish manbalari, ifloslantiruvchi moddalarning gidrogeologik muhitda tarqalish mexanizmlari hamda ifloslanish darajasini baholashning zamonaviy usullari batafsil tahlil qilinadi. Tadqiqotda gidrokimyoviy, gidrogeologik, geofizik va modellashtirish usullarining ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yer osti suvlarini muhofaza qilish va ulardan barqaror foydalanish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.