(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada yer osti suvlarining kimyoviy tarkibi, ularning shakllanish jarayonlari hamda suv sifatiga ta’sir etuvchi tabiiy va antropogen omillar tahlil qilingan. Asosiy anion va kationlarning miqdoriy nisbati, mineralizatsiya darajasi va suv qattiqligining sanoat hamda qishloq xo‘jaligida foydalanish imkoniyatlariga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, yer osti suvlarining ifloslanish manbalari, suv sifatini baholash mezonlari va ularni muhofaza qilish hamda monitoring qilish masalalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari yer osti suv resurslaridan samarali va barqaror foydalanish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.