(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada makroiqtisodiy ko‘rsatkichlar prognozini baholashda ekonometrik modellarni qo‘llash masalalari YaIM va inflyatsiya misolida tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida vaqt qatorlari asosidagi ekonometrik yondashuvlar, jumladan regressiya tahlili va dinamik modellar yordamida asosiy makroiqtisodiy o‘zgaruvchilarning o‘zaro bog‘liqligi o‘rganildi. Olingan natijalar YaIM va inflyatsiya darajalarini prognozlashda ekonometrik modellar yuqori aniqlik va ishonchlilikka ega ekanini ko‘rsatadi.