(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola zardo‘zlik san’atining tarixiy rivoji, usullari va mujassamot turlarini ilmiy tarzda o‘rganadi. Tadqiqot davomida qadimiy va zamonaviy zardo‘zlik texnikalari, naqshlar semantikasi va ularning madaniy ahamiyati tahlil qilinadi. Maqola zardo‘zlik san’atining milliy meros va estetik qadriyat sifatida qadrlanishini ko‘rsatadi.