(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada, Turkman gilamlari qadimiy davrlardan boshlab Markaziy Osiyo madaniyatida muhim o‘rin tutgan va ularning naqshlari, ranglari hamda texnologiyasi xalqning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy hayotida ahamiyati yoritilgan. Gilamchilik san’ati nafaqat hunarmandchilik va amaliy bezak sifatida, balki etno-madaniy identifikatsiya, folklor va diniy ramzlarning saqlovchisi sifatida qadrlanadi. So‘nggi tadqiqotlar turkman gilamlarining zamonaviy dizayn, xalqaro savdo va madaniy merosni saqlash kontekstida muhimligini ochib beradi.