(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada pul aylanishi tushunchasi, uning iqtisodiy mohiyati va tarkibiy qismlari yoritib berilgan. Pul aylanishining shakllari, pul muomalasidagi naqd va naqdsiz hisob-kitoblarning o‘rni hamda ularning iqtisodiy jarayonlarga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, pul aylanishining barqaror ishlashi iqtisodiy o‘sish, inflyatsiya darajasi va moliya-kredit tizimi rivojiga qanday ta’sir ko‘rsatishi ilmiy jihatdan asoslab berilgan.