(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada maktabgacha ta’lim tashkilotlarining katta guruh (5–6 yosh) tarbiyalanuvchilarida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishning zamonaviy va innovatsion yondashuvlari atroflicha tahlil qilingan. Tadqiqot jarayonida kommunikativ kompetensiya tushunchasining pedagogik-psixologik mazmuni ochib berilib, uni shakllantirishda interfaol ta’lim metodlari, o‘yin texnologiyalari hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanishning samarali jihatlari yoritilgan. Shuningdek, tarbiyachining innovatsion faoliyati, muloqotga yo‘naltirilgan ta’lim muhitini yaratishdagi o‘rni va ahamiyati asoslab berilgan. Maqolada ta’lim jarayonini modernizatsiya qilish orqali bolalarda nutqiy faollik, ijtimoiy moslashuv, tengdoshlar bilan samarali muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish mumkinligi ilmiy dalillar asosida ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot natijalari maktabgacha ta’lim amaliyotida kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishga qaratilgan metodik tavsiyalar ishlab chiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.