(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tadqiqot maktab o‘quvchilarida sport mashg‘ulotlarining stress darajasini kamaytirish hamda o‘zini boshqarish (self-regulation) ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi ahamiyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot davomida jismoniy faollikning psixologik holatga ta’siri, sport mashg‘ulotlari orqali emotsional barqarorlikni shakllantirish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tajriba-sinov ishlari natijalari sport bilan muntazam shug‘ullangan o‘quvchilarda stressga chidamlilik va o‘z xatti-harakatlarini nazorat qilish darajasi yuqori ekanini ko‘rsatdi.