(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada maktabda ijobiy pedagogik muhit yaratishning ta’lim samaradorligini oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida ijobiy psixologik muhit, pedagoglar va o‘quvchilar o‘rtasidagi hamkorlik, shuningdek, oila va maktab hamkorligining o‘quvchilarning bilim olish faolligi va ijtimoiy-emotsional rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Amaliy tajribalar shuni ko‘rsatadiki, qo‘llab-quvvatlovchi va rag‘batlantiruvchi pedagogik muhit o‘quvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshiradi, mustaqil fikrlashini rivojlantiradi hamda ta’lim sifati yuksalishiga xizmat qiladi.