(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Surunkali periodontit - bu ko’plab tishlarning yo’qolishiga olib keladigan progressiv kasallik. Ushbu bemorlarda implantatsiyani davolash, agar to’qimalar sog’lom mikrobiologik holatda saqlansa, muvaffaqiyatli bo’lishi mumkin. Murakkab rekonstruksiyadan so’ng muntazam kuzatuv tashriflari uzoq muddatli muvaffaqiyatning kalitidir. Bizning hisobotimizda keyingi tashriflar o’n yil davomida tez-tez oraliqda rejalashtirilgan. Natijalar shuni ko’rsatdiki, dental implantlar surunkali periodontit bilan og’rigan bemorlarda ishonchli protez qurilmalaridir, ammo muntazam monitoring oltin standart bo’lib qolmoqda