(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim-tarbiya jarayonini tashkil etish, o‘quvchilarda kommunikativ, ijtimoiy, bilish va shaxsiy rivojlanishga oid kompetensiyalarni shakllantirish masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, tarbiyaviy kompetensiyalarning shakllanishida pedagog faoliyati, interfaol metodlar, jamoaviy ishlar hamda oila va maktab hamkorligining o‘rni ochib berilgan. Maqolada ta’lim va tarbiyaning uzviy bog‘liqligi, buyuk mutafakkir va davlat arboblarining qarashlari asosida ilmiy jihatdan asoslab berilgan.