(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Toshkent shahri hududida joylashgan tarixiy yodgorliklarning zamonaviy monitoringini amalga oshirishda geoaxborot texnologiyalaridan foydalanish masalalari tahlil qilingan. Xususan, tarixiy obidalar holatini nazorat qilish, ularning hududlarini aniqlash, pasportlashtirish, himoya zonalarini belgilash va ularni elektron xaritalash orqali boshqaruv tizimini takomillashtirish imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqotda Toshkentdagi tarixiy obidalar misolida GIS dasturlarining samaradorligi, monitoring natijalari va amaliy takliflar keltirilgan.