(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya Sarlavha: Sun’iy intellekt yordamida saratonni erta aniqlash algoritmlariSo‘nggi yillardagi sun’iy intellekt (SI) sohasidagi yutuqlar onkologiyada erta tashxis qo‘yish imkoniyatlarini keskin oshirmoqda. Mashinaviy o‘rganish va chuqur o‘rganish algoritmlari yordamida katta hajmdagi tibbiy ma’lumotlar — radiologik tasvirlar, genetik biomarkerlar va gistologik namunalar — an’anaviy usullarga nisbatan tezroq va aniqroq tahlil qilinmoqda. Ushbu maqolada saratonni erta aniqlashda qo‘llanilayotgan SI algoritmlarining turlari, ularning sezuvchanlik va spetsifikligi, shuningdek, klinik amaliyotdagi qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Ayniqsa, ko‘krak, o‘pka va teri saratonlarining erta bosqichini aniqlashdagi afzalliklari, shuningdek, ma’lumotlar tarafkashligi, algoritmlarni validatsiya qilish va amaliyotga integratsiyalash muammolari yoritilgan.