(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya Mazkur tadqiqot ishida tijorat banklarining kredit portfeli, uni shakllantirish va samarali boshqarish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Kredit portfeli bank faoliyatining asosiy ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, uning sifati bankning moliyaviy barqarorligi va raqobatbardoshligiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shuning uchun ham kredit risklarini minimallashtirish, kreditlash mexanizmlarini takomillashtirish, zamonaviy tahlil usullaridan foydalanish va xalqaro tajribani amaliyotga joriy etish masalalari alohida ahamiyat kasb etadi. Ishda tijorat banklarining kredit portfelini boshqarishda mavjud muammolar, ularning sabablari va bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqilgan.