(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Anotatsiya Mazkur tadqiqot ishida biznes subyektlarining eksport-import operatsiyalari hozirgi holati tahlil qilingan. Unda O‘zbekiston tashqi savdo faoliyatida amalga oshirilayotgan islohotlar, xizmatlar eksporti va kichik biznes subyektlarining tashqi savdodagi ulushi o‘rganilgan. Shuningdek, eksport va import ko‘rsatkichlaridagi dinamik o‘zgarishlar, hududlar kesimidagi farqlar hamda kichik biznesning tashqi iqtisodiy faoliyatdagi roli tahlil etilgan. Tadqiqot natijalari kichik biznesning tashqi savdoda faol ishtirok etishi mamlakat iqtisodiy barqarorligi va diversifikatsiyalashuviga sezilarli hissa qo‘shayotganini ko‘rsatadi.