(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya: Poetik tarjima nazariyalarida obrazlar muammosi juda muhim o‘rin tutadi. Har bir poeziya asarida obrazlar markaziy element bo‘lib, ular matnning asosiy mazmunini va uning estetik qadrini tashkil etadi. Obrazlar orqali shoir o‘z dunyoqarashi, his-tuyg‘ulari, fikrlari va dunyoni qabul qilish tarzini o‘quvchiga yetkazadi. Shu bois, obrazlarning tarjimasi – ayniqsa poeziya sohasida – juda nozik va murakkab jarayon hisoblanadi. Tarjimachi uchun obrazning original ma’nosini saqlab qolish, uning estetik va emotsional tovushini targ‘ib etish katta mas’uliyatni talab qiladi. Ushbu maqolada Poetik tarjima nazariyalarida obrazlar muammosi, G‘azalda yor obrazining poetik funksiyasi va uning dramatik talqini haqida ma’lumotlar berilgan.