(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada amaliy matematika va ommaviy axborot vositalari (OAV) o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik tahlil qilinadi. Amaliy matematikaning modellashtirish, statistik tahlil va prognozlashdagi imkoniyatlari, ularning OAV orqali keng jamoatchilikka taqdim etilishi hamda jamiyat hayotida qabul qilinadigan qarorlarga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, real misollar orqali OAVda statistik ma’lumotlarning berilishi, matematik prognozlarning ahamiyati va ularning noto‘g‘ri talqin qilinishi oqibatlari ko‘rib chiqiladi.