(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqolada O‘zbekiston ta’lim tizimida o‘qituvchilarning malakasini oshirish muhimligi va o‘qituvchilik kasbining jamiyatdagi obro‘si hamda nufuzini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Zamonaviy ta’lim talablari va global jarayonlar sharoitida malakali kadrlar tayyorlash uchun o‘qituvchilarning doimiy ravishda kasbiy rivojlanishi zarurati ta’kidlanadi. Shuningdek, o‘qituvchilik kasbining jamiyatda qadrlanishi va ijtimoiy mavqeining oshirilishi uchun amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar ko‘rib chiqiladi. Maqolada o‘qituvchilarning kasbiy malakasini oshirish, rag‘batlantirish va ularning ijtimoiy mavqeini yaxshilashga qaratilgan innovatsion yondashuvlar va takliflar keltirilgan.