(untitled) (Ustozlar uchun, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада ўпка касалликларининг анатомия-физиологик асослари, уларнинг турлари ва классификацияси, келиб чиқиш сабаблари, патогенез механизмлари, клиник белгилари, ташхис қўйиш усуллари ҳамда замонавий даволаш ва профилактика чоралари кенг ёритилган. Илмий мақолада нафақат пневмония, туберкулёз, ХОБЛ ва бронхиал астма каби кенг тарқалган касалликлар, балки жаҳон тиббиётида қўлланилаётган инновацион ташхис ва терапия усуллари ҳам таҳлил қилинган. Шунингдек, жамоат саломатлиги нуқтаи назаридан профилактик ишлар ҳам кўриб чиқилган