(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda ingliz tilining tutgan o‘rni, uning global kommunikatsiya vositasi sifatidagi ahamiyati hamda jamiyat hayotiga ta’siri tahlil qilinadi. Ijtimoiy tarmoqlarning rivojlanishi jarayonida ingliz tilining ustun mavqega ega bo‘lish sabablari, xususan, globalizatsiya, texnologik taraqqiyot va xalqaro axborot almashinuvi bilan bog‘liq jihatlar yoritib beriladi. Shuningdek, ingliz tilining ijtimoiy tarmoqlardagi ijobiy tomonlari- madaniyatlararo muloqot, ta’lim va biznes imkoniyatlarini kengaytirishi bilan bir qatorda, milliy tillarga bo‘lgan ta’siri va ayrim salbiy oqibatlari ham muhokama qilinadi. Maqola raqamli davrda ingliz tilidan samarali foydalanish bilan birga, milliy til va madaniy qadriyatlarni asrash muhimligini asoslab beradi.