(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasida diniy tashkilotlar faoliyatining huquqiy asoslari, fuqarolarning e’tiqod erkinligiga doir konstitutsiyaviy kafolatlar hamda aholining diniy tashkilotlarga borishi bilan bog‘liq ijtimoiy-huquqiy jarayonlar ilmiy tahlil qilinadi. Tadqiqotda mamlakatda amal qiluvchi diniy muassasalar turlari, ularning ro‘yxatdan o‘tish mexanizmi, diniy marosimlarda ishtirok etish madaniyati va jamiyatning ma’naviy rivojiga ta’siri o‘rganiladi.